DE PRINSJ VAN DEINEMARKEN
poppen - kostumering

v.l.n.r.: Hamlet: prins van Denemarken ; de Geest van zijn vader, de vroegere koning ; Claudius: de huidige koning, broer van de vorige ; Gertrude: moeder van Hamlet, weduwe van de vorige koning en nu getrouwd met zijn broer, Caudius.

v.l.n.r.: Polonius: de raadsman van de koning ; Ophelia zijn dochter en 't lief van Hamlet ; Laërtes: zijn zoon, broer van Ophelia ; Rein: hoveling in dienst van Polonius.

v.l.n.r.: Orthère: medestudent, vriend en vertrouweling van Hamlet ; Roeizenhoed en Gavenstieën: jeugdkameraden van de prins. Gavenstieën werd gesneden door Lahyona Versini, als leering poppenmaker van Jan.

Poppenspelers: "de maanen van de Floereminne" (Aabazjoer), naar Luc D'Haese (+) (l) en Filip Van de Winkel (r).

v.l.n.r.: Fransoei, Marcel en Bernard: soldaten ; een knecht.

v.l.n.r.: doodgravers ( kostuums: Katrien Vermeersch ); paster ; lijkbaar ; misdienaar.

v.l.n.r.: matroos ; Osrik : een hoveling ; de Engelse Ambassadeur ; Nelly Govaert : "De streepjes in de stof waren een beetje te wit... dus maar bijschilderen."

Nelly ( kostumering ): "Benvolio, uit "Romeo en Julia" speelt hier Orthère, de vriend van Hamlet. Omdat Jan zijn kleren zo mooi vond, kon ik in dezelfde stijl voortgaan. Aangepast met een portie bont natuurlijk.

Osrik, een flamboyante hoveling, mag zeker opvallen en doet dat ook. Niet alleen door zijn kleurrijke kleren.
Zijn mooie hoed draagt hij niet op zijn kale knikker, want volgens de tekst wil hij die liever niet op zijn hoofd zetten... (omdat dat niet in de mode zou zijn).

Omdat er in de vorige producties reeds karakterpoppen voorkomen kunnen sommige "acteurs" een nieuwe rol krijgen. Die krijgen dan ook nieuwe kleren.
De oude worden zorgvuldig opgeborgen en gedocumenteerd."

TERUG: De Prinsj van Deinemarken


copyright - De Bende van Richaar - maart 2023